Techniek als hulpmiddel

Diensten

Vakgebieden en vakkennis

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Computerruimte

Projecttoezicht

Bliksembeveiliging

Brandmeld installatie

Datanetwerk

Elektrische installatie

Energiebesparing

Kabelberekening

Noodstroom installatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Ontwerp, advies en beheer is vakwerk. Kies voor het vakwerk dat uw gebouw verdient. Adviseur elektrotechniek; ontwerp, advies en beoordeling Advies technisch gebouwbeheer Wesselektro advies Welkom

Over Wesselektro advies


Uw adviseur elektrotechniek voor ontwerp, advies en beoordeling van elektrische installaties en de complete E- en W-installaties van computerruimten. Snel een helder Programma van Eisen of functioneel opgesteld bestek als basis voor uw installatie, serverruimte of onderhoud.

Wesselektro advies werkt landelijk als zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau elektrotechniek. Lees meer >

Contact


E-mail

030-6377154

Stuwmeer 84

3994 HK  Houten


Voorwaarden

DNR-2011

© Wesselektro advies

KvK 30191317

Privacy en disclaimer

Bijgewerkt op 04-05-2024

Bel  030-6377154

Stuur een e-mail

Share on LinkedIn Share on Facebook

Delen op

Uw adviseur

Ervaring

Kennismaken

Visie en Missie

Voorwaarden

Privacy en disclaimer

Uw adviseur >

OPLOSSINGEN

Voor een goed advies is een wederzijds vertrouwen noodzakelijk en een gedegen vakkennis van techniek en mogelijkheden.


Slimme oplossingen komen alleen tot stand als opdrachtgever en adviseur effectief samenwerken.


Een goede oplossing hoeft niet alleen uit techniek te bestaan. Een combinatie van organisatie en techniek levert vaak de meest praktische oplossingen op.


Uw elektrische installatie moet aansluiten bij uw specifieke wensen en bovenal veilig zijn. Maar, bent u bekend met alternatieven? En staat u open voor innovatieve oplossingen?Efficiënte noodstroomvoorziening

De opdrachtgever heeft een elektrisch aangedreven sprinklerpomp en een noodstroomaggregaat (NSA) opgesteld in zijn gebouw. Maar bij uitval van de netspanning is er wel noodstroom, maar geen sprinkler beveiliging. Immers de sprinklerpomp is volgens voorschrift aangesloten vóór de hoofdschakelaar.


Het NSA is nominaal belast en voldoet niet aan de sprinklereisen. Een tweede, diesel aangedreven, sprinklerpomp blijkt dan het plan. Maar, na onderling overleg over “voors en tegens” lijkt het opstellen van een tweede NSA, specifiek voor de bestaande sprinklerpomp ook een goede oplossing. De verzekering en de certificerende instantie bevestigen dat deze back-up voeding geen invloed heeft op de certificering van de sprinklerinstallatie als geheel.


De oplossing vergroot de veiligheid in het gebouw en kan worden gerealiseerd tegen lagere kosten dan het oorspronkelijke plan van de opdrachtgever. “Het adviestraject is op deze manier snel terugverdiend!” was de enthousiaste reactie.


Energie zuinige computerruimte

Het energie verbruik van de koelinstallatie in de computerruimte is veel te hoog volgens de opdrachtgever. Een energie management systeem (EMS) zou meer grip op het energie verbruik moeten opleveren. Een kort bezoek aan de serverruimte leert dat voldoende aandacht is besteed aan de opstelling in koude en warme gangen en de koeling. Maar de lege ruimte in de racks is overwegend open. Makkelijk scoren denkt u. Maar, hoe is de situatie in uw racks?


Alle lege HE’s werden voorzien van blindplaten. Ook zijn de verticale ruimten tussen zijpaneel en rackstijlen afgedicht. Een aanzienlijk lagere investering dan een EMS en bovendien meteen effectief. Het resultaat was een ruim lager energieverbruik van de koelinstallatie. “En daarmee kan ik mijn groen-doelstelling van onze organisatie weer extra onderstrepen!” zo luidde de positieve reactie van deze opdrachtgever.


Onderhoudscontracten

Heeft u zicht op alle lopende onderhoudscontracten? En hoe zit het met stilzwijgend verlengde contracten op de apparatuur die al was verwijderd .......


Neem contact op voor een veilig ontwerp, een gedegen advies of voor slimme oplossingen.