Techniek als hulpmiddel

Diensten

Vakgebieden en vakkennis

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Computerruimten

Projecttoezicht

Bliksembeveiliging

Brandmeldinstallatie

Datanetwerk

Elektrische installatie

Energiebesparing

Kabelberekening

Noodstroominstallatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Over Wesselektro advies

 

Uw adviseur elektrotechniek voor ontwerp, advies en beoordeling van elektrische installaties en de complete E- en W-installaties van computerruimten. Snel een helder Programma van Eisen of een Functioneel Bestek als basis voor uw installatie, serverruimte of onderhoudscontract.

Wesselektro advies werkt landelijk als zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau elektrotechniek. Lees meer >

Bijgewerkt op 13-06-2020
Ontwerp, advies en beheer is vakwerk.
Kies voor het vakwerk dat uw gebouw verdient.
Adviseur elektrotechniek; ontwerp, advies en beoordeling
Advies technisch gebouwbeheer
Wesselektro advies
Welkom
Contact
030-6377154
E-mail
Stuwmeer 84
3994 HK  Houten
030-6377154
E-mail
Energie en besparing
Handige links

Subsidies
RvO
Subsidiewijzer

Vakgebieden >

Overige vakgebieden

Bliksembeveiliging

Brandmeldinstallatie

Datanet

Elektrische installatie

Kabelberekening

Noodstroominstallatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Energiebesparing in uw elektrische installatie is met slimme schakelopties en toepassing van ledverlichting al snel goed mogelijk. Het milieu is een belangrijk onderwerp, maar er zijn meer goede redenen om de opties voor energiebesparing nauwkeurig te onderzoeken. Behalve het terugdringen van uw exploitatiekosten zijn er mogelijkheden voor het beperken van de installatie omvang, het verbeteren van comfort of het leefklimaat. Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven, instellingen en inrichtingen om energie te besparen. Contact opnemen.

Energie besparen in een nieuwe elektrische installatie
Bij nieuwbouw begint energiebesparing al bij het bouwkundig ontwerp. Belangrijk is dat het elektrotechnisch (en het klimaat technisch) ontwerp afgestemd wordt op de toegepaste bouwkundige voorzieningen. En onder bepaalde voorwaarden zijn fiscale voordelen (EIA) mogelijk.

Verlichtingsinstallaties die goed zijn afgestemd op (nog) beschikbaar daglicht vullen een gebrek aan daglicht op het juiste moment en op een effectieve manier aan. Hoogfrequente T5 armaturen met daglichtregeling zijn nog steeds een relatief goedkoop en doeltreffend alternatief voor ledverlichting.

Ledverlichting als algemene, accent- of werkplekverlichting biedt behalve een uitdaging aan mogelijkheden een aanzienlijke besparing in de energie- en onderhoudskosten.

Schakelmogelijkheden in een verlichtingsinstallatie bepalen in belangrijke mate het energieverbruik in de installatie. Het toepassen van aanwezigheidsdetectie al dan niet in combinatie met decentrale of centrale schakelmogelijkheden is dan een goede optie.

Gebouwautomatisering waarop behalve de klimaattechnische installatie ook de verlichtingsinstallatie is aangesloten levert een forse bijdrage aan het terugbrengen van de energiekosten.

Noodverlichting uitgevoerd met led-lichtbronnen levert energiebesparing op.

Energie besparen in een bestaande elektrische installatie
In uw bestaande gebouw begint energiebesparing met een goede organisatie en een gedegen technisch beheer. Tijdig vervangen van verouderde armaturen of investeringen waarbij u let op terugverdientijd zijn essentieel. Bovendien zijn bij renovatie van uw installatie onder bepaalde voorwaarden subsidies en fiscale voordelen (EIA) mogelijk.

Oudere verlichtingsinstallaties verbruiken te veel energie in verhouding tot de lichtopbrengst. Met de huidige generatie ledverlichting en schakeltechnieken kunt u besparingen tot 70% behalen.

Oudere TL-armaturen, voorzien van TLD-buislampen (T8), kunnen soms worden voorzien van de energie zuinige retrofit LED-buislampen. Behalve de besparing op energie gaan LED-buislampen aanzienlijk langer mee, waardoor vervanging minder vaak nodig is. Let daarbij wel op de lichtopbrengst!

Ledverlichting ter vervanging van bestaande halogeen accentverlichting, downlighters of werkplekverlichting levert een aanzienlijke besparing in energieverbruik op. Bovendien verlaagt ledverlichting deels de warmtelast zodat ook op koelenergie wordt bespaard.

Aan-  of afwezigheidsdetectie al dan niet in combinatie met daglicht afhankelijke regeling of lichtbesturingen maken een efficiënte bediening van uw installatie goed mogelijk.

Led-noodverlichting ter vervanging van conventionele TL-noodverlichting levert behalve een besparing op energie tevens een fiscaal voordeel (EIA) op. Eén op één vervangen is vaak mogelijk met een vervangingskit voor opbouw en inbouw armaturen.

Neem contact op voor advies of voor meer informatie over energie besparing.