Techniek als hulpmiddel

Diensten

Vakgebieden en vakkennis

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Computerruimte

Projecttoezicht

Bliksembeveiliging

Brandmeld installatie

Datanetwerk

Elektrische installatie

Energiebesparing

Kabelberekening

Noodstroom installatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Ontwerp, advies en beheer is vakwerk. Kies voor het vakwerk dat uw gebouw verdient. Adviseur elektrotechniek; ontwerp, advies en beoordeling Advies technisch gebouwbeheer Wesselektro advies Welkom

Over Wesselektro advies


Uw adviseur elektrotechniek voor ontwerp, advies en beoordeling van elektrische installaties en de complete E- en W-installaties van computerruimten. Snel een helder Programma van Eisen of functioneel opgesteld bestek als basis voor uw installatie, serverruimte of onderhoud.

Wesselektro advies werkt landelijk als zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau elektrotechniek. Lees meer >

Contact


E-mail

030-6377154

Stuwmeer 84

3994 HK  Houten


Voorwaarden

DNR-2011

© Wesselektro advies

KvK 30191317

Privacy en disclaimer

Bijgewerkt op 02-07-2024

Bel  030-6377154

Stuur een e-mail

Share on LinkedIn Share on Facebook

Delen op

Overige diensten

Ontwerp en advies

Beoordeling en controle

Computerruimte

Projecttoezicht

Diensten >

BEHEER en ONDERHOUD

Onafhankelijk advies bij beheer en onderhoud van uw elektrische installatie is in toenemende mate essentieel voor beschikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van (woon)gebouwen.Noodzaak van beheer en onderhoud

Interne verhuizingen, uitbreidingen, veranderde inzichten, ad hoc onderhoud en vervangen onderdelen maken na verloop van tijd duidelijk dat gestructureerd onderhoud en technisch beheer noodzakelijk was. Storingen zijn het gevolg en waren eenvoudig te voorkomen geweest door direct vanaf de oplevering onderhoud uit te (laten) voeren voor die installatie onderdelen waarvoor dat belangrijk en zinvol is. Bovendien levert duurzaam onderhoud energiebesparing op.


Bbl en ARBO-wet stellen eisen aan de veiligheid van uw technisch installaties. Uw elektrische installatie dient daarom te voldoen aan vele voorschriften en dient goed gedocumenteerd te zijn in de vorm van tekeningen, bedieningings- en onderhoudsvoorschriften. Belangrijke normen daarbij zijn de NEN 1010 (veiligheidsbepalingen) en de NEN 3140 (bedrijfsvoering elektrische installaties). De laatst genoemde norm bepaalt onder andere dat voor iedere bedrijfsmatig gebruikte elektrische installatie ten minste een installatie verantwoordelijke (IV-er) moet zijn aangewezen. Op grond van de ARBO-wet is een periodieke inspectie verplicht.


Brandmeldinstallatie

Een brandmeldinstallatie dient overeenkomstig het Bbl periodiek te worden onderhouden en geïnspecteerd. Onderhoud dient jaarlijks plaats te vinden, terwijl een periodieke inspectie mede afhankelijk is van de doormelding naar een regionale (RAC) of particuliere (PAC) alarmcentrale.


Noodverlichting

Noodverlichting behoort ook tot de veiligheidsinstallaties in een gebouw. Het Bbl beschrijft voor deze installatie het onderhoud niet zo specifiek als voor een brandmeldinstallatie, maar uit de beschreven zorgplicht (Bbl artikel 2.6) vloeit wel jaarlijks onderhoud en een inspectie voort.


Technisch onderhoud

Een functioneel opgesteld onderhoudsbestek, dat is gerelateerd aan de norm NEN 2767 “Conditiemeting van bouw- en installatiedelen” en de NPR 2777 “Leidraad onderhoudscontracten”, is een geschikt middel voor een aanbesteding of offerte aanvraag en leidt tot een serieuze aanbieding voor het onderhoud en technisch beheer.


Neem contact op voor meer informatie over onderhoud of een Functioneel Bestek onderhoud.

Handige links


Regelgeving

Bouwbesluit (<2024)

Bbl (>2024)

NEN


Infobladen
BouwZo

NVDO