Techniek als hulpmiddel

Diensten

Vakgebieden en vakkennis

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Computerruimte

Projecttoezicht

Bliksembeveiliging

Brandmeld installatie

Datanetwerk

Elektrische installatie

Energiebesparing

Kabelberekening

Noodstroom installatie

Noodverlichting

PV-installatie

Verlichting

Ontwerp, advies en beheer is vakwerk. Kies voor het vakwerk dat uw gebouw verdient. Adviseur elektrotechniek; ontwerp, advies en beoordeling Advies technisch gebouwbeheer Wesselektro advies Welkom

Over Wesselektro advies


Uw adviseur elektrotechniek voor ontwerp, advies en beoordeling van elektrische installaties en de complete E- en W-installaties van computerruimten. Snel een helder Programma van Eisen of functioneel opgesteld bestek als basis voor uw installatie, serverruimte of onderhoud.

Wesselektro advies werkt landelijk als zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau elektrotechniek. Lees meer >

Contact


E-mail

030-6377154

Stuwmeer 84

3994 HK  Houten


Voorwaarden

DNR-2011

© Wesselektro advies

KvK 30191317

Privacy en disclaimer

Bijgewerkt op 04-05-2024

Bel  030-6377154

Stuur een e-mail

Share on LinkedIn Share on Facebook

Delen op

Overige diensten

Ontwerp en advies

Beheer en onderhoud

Beoordeling en controle

Projecttoezicht

Diensten >

COMPUTERRUIMTE

Handige links


Computerruimte en datacenter

NEN-EN 50600

TIER-classificatie

ASHRAE TC9.9 TGDE

TIA-942

The Green Grid


Fiscaal voordeel

RvO (EIA)


Uw computerruimte, ook wel serverruimte genoemd, ontwerpen, aanpassen of inrichten door een onafhankelijk adviseur is vaak een betere keuze.Ontwerp

In het ontwerp wordt specifiek gelet op beschikbaarheid, een modulaire opbouw, de schaalbaarheid, energie besparing (lage PUE) en de aansluiting van de serverruimte op het datanet in het gebouw. Een PvE legt alle uitgangspunten voor de bouwkundige omgeving, rackopstelling, energievoorziening, noodstroom, koeling, branddetectie en blussing, inbraakdetectie, toegangscontrole, databekabeling en monitoring vast.


Beschikbaarheid energievoorziening en koeling

De beschikbaarheid van een computerruimte wordt in hoge mate bepaald door de redundantie in de infrastructuur voor energievoorziening, koeling en databekabeling ten behoeve van IT-apparatuur. De keuze en de aansluiting van de benodigde apparatuur is van groot belang voor het bedrijfszeker functioneren en de mogelijkheden voor onderhoud zonder de beschikbaarheid nadelig te beïnvloeden.


Modulaire en schaalbare inrichting

Het modulair opzetten van de inrichting en de installaties in een nieuwe of te renoveren computerruimte is een goede mogelijkheid om capaciteit en investering gelijk op te laten lopen met de groei van applicaties en/of gebruikers. De infrastructuur wordt schaalbaar ontworpen zodat racks en apparatuur modulair kunnen worden opgesteld en uitgebreid zodra dat nodig is.


Vrije koeling

Behalve met een opstelling van racks in koude en warme gangen of in cubes bespaart een hogere inblaas temperatuur fors op de benodigde energie voor de koelinstallatie. Een hogere inblaas temperatuur biedt bovendien de mogelijkheid voor een groter aandeel vrije koeling. Dat maakt die installatie nog veel duurzamer. Een besparing op energiekosten die bovendien bijdraagt aan een vermindering van de CO2-uitstoot.


Beheer en onderhoud; monitoring

Beheer en onderhoud van de installaties in een serverruimte is een belangrijke voorwaarde om te kunnen voldoen aan de gestelde eis van beschikbaarheid. Een systeem voor monitoring (DCIM) biedt de handvatten voor een gedegen beheer van energieverbruik, inrichting en alarmopvolging binnen een computerruimte.


Neem contact op voor een gedegen ontwerp, advies of meer informatie over een computerruimte.